Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران از رونمایی از اثر گویاسازی‌شده خطبه غدیر برای نابینایان همزمان با جشن عید غدیر خبرداد.

به گزارش گروه دانشکاه خبرگزاری دانشجو، رئیس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران از رونمایی از اثر گویاسازی‌شده خطبه غدیر برای نابینایان همزمان با جشن عید غدیر که ۲۶ تیر ماه با حضور اندیشمندان و متفکران دینی و دانشگاهیان برگزار می‌شود، خبر داد و گفت: موزه میراث تاریخی نیز با موضوع عید غدیر در کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد این دانشگاه افتتاح می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

فاطمه ثقفی با اعلام این خبر گفت: همزمان با جشن غدیر در کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران، بخش نسخ خطی، کتاب‌های چاپ سنگی و منابع تاریخی غیر کتابی بسیار قدیمی مرتبط با غدیر در موزه نمایشگاهی کتابخانه مرکزی رونمایی می‌شود.

 

رئیس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران افزود: گنجینه‌ای از نمونه نسخ خطی، کتاب‌های چاپ سنگی، کتاب‌های فارسی و لاتین، پایان‌نامه و گزارش علمی و منابع غیرکتابی مرتبط با غدیر در دهه ولایت در نمایشگاهی در کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد به نمایش گذاشته شده است و در معرض دید شرکت‌کنندگان در جشن غدیر قرار دارد.

 

وی همچنین از برپایی نمایشگاهی از آثار علامه امینی نویسنده کتاب الغدیر در سه ویترین در طبقه اول کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران خبر داد.

 

ثقفی از گویاسازی خطبه غدیر به همت تلاشگران استودیوی ضبط و گویاسازی کتاب برای نابینایان در کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران خبر داد و گفت: خطبه غدیر به صورت صوتی به زبان‌های فارسی و عربی برای نابینایان آماده شده است که در جشن عید غدیر رونمایی خواهد شد و لوح فشرده این اثر به دانشجویان، اساتید و کارکنان و یا اعضای خانواده ایشان که نابینا و کم‌بینا هستند، اهدا می‌شود.

 

عضو هیئت علمی دانشکده مدیریت دانشگاه تهران افزود: با پیگیری کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران، اثر گویاسازی‌شده خطبه غدیر برای نابینایان ثبت ملی می‌شود.

 

به گفته رئیس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران، گویاسازی فایل صوتی خطبه غدیر به زبان‌های انگلیسی، ایتالیایی، فرانسوی، آلمانی، روسی، اسپانیایی، چینی، کره‌ای و ژاپنی نیز با همکاری مشترک دانشکده زبان‌ها و ادبیات خارجی دانشگاه تهران برنامه‌ریزی شده است.

 

ثقفی از دعوت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، رؤسای کتابخانه ملی، کتابخانه مجلس، کتابخانه آستان قدس و سایر کتابخانه‌های بزرگ کشور، معاون آموزشی و مسئولان ارشد وزارت علوم، جمعی از سفرای کشورهای اسلامی، جمعی از اعضای هیأت علمی و پژوهشگران مراکز آموزشی و پژوهشی تهران در جشن عید غدیر که ۲۶ تیر ماه در کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران برگزار می‌شود، خبر داد و یادآور شد: همه دانشجویان، اساتید و کارکنان به همراه خانواده‌هایشان در این جشن دعوت هستند.

 

وی افزود: این جشن فرصتی است تا ماجرای غدیر را به زبان ساده به کودکان منتقل کنیم؛ از این جهت حدود ۵۰ عنوان کتاب کودکانه آماده شده که در عید غدیر (عید ولایت) به کودکانی که در این جشن شرکت می‌کنند، هدیه داده می‌شود.

 

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، جشن عید غدیر روز یکشنبه، ۲۶ تیر ماه ۱۴۰۱ از ساعت ۱۰:۳۰ تا ۱۲:۳۰ در کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران برگزار می‌شود. این جشن به صورت زنده از تلویزیون اینترنتی دانشگاه تهران پخش خواهد شد.

 

 

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دانشگاه تهران خطبه غدیر نابینایان کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد جشن عید غدیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۹۵۰۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای نخستین‌بار؛ انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری+عکس

امام خمینی(ره) در اردیبهشت 1323 مطلبی را در دفترچه یادداشت‌های آقای وزیری مکتوب کرد که امروزه به عنوان قدیمی‌ترین متن مبارزاتی ایشان از آن یاد می‌شود و به نامه قیام لله مشهور است 30 سال پس از نگارش این متن توسط امام خمینی، آیت‌الله سید علی خامنه‌ای نیز در تاریخ 1353/1/17 دست خطی را در این دفتر مرقوم می‌کنند که برای نخستین بار توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر می‌شود.

به گزارش مشرق، مرکز اسناد انقلاب اسلامی نوشت: در این مکتوبه که پس از تبعید رضا خان و در ابتدای سلطنت محمدرضا پهلوی نگارش شده است امام با مهیا دانستن شرایط برای قیام اسلامی از حق طلبان درخواست می کند که منافع شخصی را رها کنند و به فکر حرکت اصلاحی به منظور اعاده اسلام باشند.یکی از نکات بسیار مهم این نامه امتزاج دقایق عارفانه و آیات قرآنی به منظور انعکاس وظیفه کنشگری عموم و خواص است. از آغاز که با استناد به آیه "قُلْ اِنَّما اَعِظُکُم بِواحِدَةٍ أنْ تَقُومُوا لله مَثنی وَ فُرادی" کلام پی گرفته می‌شود و با حکایت مبارزات پیامبران ادامه پیدا می کند و درنهایت با استناد به آیه " وَ مَنْ یَخْرُجْ مِنْ بَیْتِهِ مُهاجِراً اِلَی الله ِ وَ‌‎ ‎‌رَسولِهِ ثُمَّ یُدرِکْهُ الْمَوتُ فَقَد وَقَعَ أَجْرُهُ عَلَی الله" سخن پایان می پذیرد.

۳۰ سال پس از نگارش این متن توسط امام خمینی در تاریخ ۱۳۵۳/۱/۱۷ آیت‌الله سید علی خامنه‌ای نیز دست خطی را در این دفتر مرقوم می کنند که امروز برای نخستین بار توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر می شود.آیت‌الله خامنه‌ای نیز در یادداشت خود با استناد به آیه " وَإِذْ أَخَذَ اللَّهُ مِیثَاقَ الَّذِینَ أُوتُوا الْکِتَابَ لَتُبَیِّنُنَّهُ لِلنَّاسِ وَلَا تَکْتُمُونَهُ فَنَبَذُوهُ وَرَاءَ ظُهُورِهِمْ وَاشْتَرَوْا بِهِ ثَمَنًا قَلِیلًا" از عدم کنشگری متولیان امور دینی و عموم امت اسلامی در قیام برای تحقق اسلام گله کرده و آمدن روزی را آرزو دارد که با کنار رفتن مکاتب مادی و سست پایه، اسلام به عنوان برنامه زندگی و بنیان اساسی نظام اجتماعی به کار گرفته شود. متن کامل این نامه بدین شرح است:«زیارت گنجینه گرانبهائی از کتاب و نوشته ی اسلامی که محصول کوششی ارجمند است بیننده را به یاد اقیانوس بیکران فرهنگ عمیق و غنی و عریق اسلام عزیز می افکند که در روزگار ترکتازی افکار و مکاتب و فرهنگهای سست و بی پایه ی بشری و در عهدی که پوشالی ترین بنیانهای فکری را در فکر و دل جهانیان مرتبت‌ها و پایگاه‌هاست همچنان و همچنان در عزلتخانه ی کتابها و کتابخانه ها زندانی است و در محوطه ئی بسی دور از زندگی و عمل پیروان اسلامی، تبعیدی. و متولیان و منادیان و مدعیانش را چیزی که کمتر به خاطر است و بیشتر در نسیان، رسالت و مسئولیت و تعهد خطیری است که قرآن و اسلام بدوش آنان نهاده که: و اذ اخذ الذین اوتو الکتاب لتبیننه للناس و لا تکتمونه .... به امید آن روز که امت عظیم اسلام، قرآن و اسلام را همچون برنامه ی زندگی و بنیان اساسی نظام اجتماعی به کار گیرند... به امید بیداری ها و درس گیری ها... به امید تجلی حماسه ی اسلام و تشیع در زادگاه و پرورشگاه اسلام و تشیع در روز دوشنبه ۱۲ ربیع الاول هزار سیصد و نود و چهار هجری قمریدر حضرت مؤسس عالیقدر کتابخانه ادوم الله برکات وجوده الشریف نگاشته آمد۵۳/۱/۱۷سید علی خامنه‌ای »

دیگر خبرها

  • رونمایی بارسا از مرکز تجاری لاکچری آبی‌اناری (عکس)‏
  • سازمان اسناد ملی ایران به کتابخانه‌های آذربایجان‌غربی کتاب هدیه کرد
  • کشف اثر تاریخی، پیاده راه سازی در بافت مرکزی همدان را متوقف کرد
  • برای نخستین‌بار؛ انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری+عکس
  • افتتاح کتابخانه در روستای بیوران شهرستان سردشت
  • افتتاح نمایشگاه نقشه‌‌های تاریخی خلیج‌فارس و عروسک‌های بومی اقوام ایرانی
  • سرنوشت «تلخ» کارخانه‌ای که «موزه» نشد/«ریسباف» فقط «دست به دست» می‌شود!
  • افتتاح دو نمایشگاه نقشه های تاریخی و کهن خلیج فارس و عروسک های بومی اقوام ایرانی
  • افتتاح دو نمایشگاه نقشه های تاریخی و کهن خلیج فارس و عروسک های بومی اقوام ایرانی برای اولین بار در خوزستان
  • نشست «سندپژوهی و سندشناسی» در کتابخانه ملی برگزار می‌شود