Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@17:32:40 GMT

نشریات قدیمی تا ۳۰ سال دیگر، قابل استفاده نیستند

تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۴۶۳۴۷

نشریات قدیمی تا ۳۰ سال دیگر، قابل استفاده نیستند

رییس کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران با اشاره به مشکلات جابه‌جایی و نگه‌داری روزنامه‌ها و نشریات قدیمی، اظهار کرد که در صورت اسکن نکردن آنها، تا ۲۰ یا ۳۰ سال آینده دیگر قابل استفاده نخواهند بود.

به گزارش ایسنا، مراسم افتتاح بخش نشریات کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران ظهر روز یکشنبه (۲۱ مهر ماه) با حضور محمود نیلی احمدآبادی (رئیس دانشگاه)، حجت‌اسلام و المسلمین رسول جعفریان (رئیس کتابخانه مرکزی)، سید فرید قاسمی (پژوهشگر تاریخ مطبوعات)، علی دهباشی (مدیر مجله بخارا) و جمعی از استادان دانشگاه و پژوهشگران برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

حجت‌اسلام جعفریان _ رئیس کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران _ در این مراسم، در سخنانی درباره فرآیند راه‌اندازی بخش نشریات کتابخانه این دانشگاه، اظهار کرد: به طور کلی کتابخانه دارای بخش‌های مختلفی است. بخش کتاب‌های چاپی که به کتاب‌های نفیس و سنگی سربی و خطی و کتاب‌های چاپی عادی (فارسی، عربی و لاتین)‌ تقسیم می‌شود. بخش اسناد کتابخانه نیز در مجموعه خطی نگه‌داری می‌شود. 

او ادامه داد: بخشی که برای کتابخانه مرکزی بسیار اهمیت دارد و سرمایه‌های زیادی را نیز در خود جای داده است، بخش نشریات (مجلات و روزنامه‌ها) است که به دو بخش فارسی و عربی و لاتین تقسیم می‌شود. از ابتدا نشریاتی برای این بخش جمع‌آوری می‌شد، اما زمانی به شکل جدی‌تری دنبال شد که دانشگاه مجموعه عظیم نشریات شخصی به نام محمد رمضانی، از کتابفروش‌های معروف و قدیمی ناصرخسرو را بعد از درگذشت او خریداری کرد. بر همین اساس پایه این بخش از کتابخانه تکمیل شد.

جعفریان خاطرنشان کرد: هم‌اکنون در کشور مجموعه آستان قدس رضوی، کتابخانه مجلس، کتابخانه ملی و کتابخانه دانشگاه تهران در حوزه نشریات مجموعه‌های خوبی دارند. طبق آخرین آمار، بخش نشریات کتابخانه دانشگاه تهران ۲ هزار و ۷۶۴ عنوان مجله فارسی، ۲ هزار و ۶۴۸ مجله لاتین،  یک هزار و ۹۸۹ عنوان روزنامه فارسی و ۱۰۲ عنوان روزنامه لاتین در اختیار دارد. پیشتر اینها در طبقات مختلف کتابخانه بودند و از نظر دسترسی مشکلاتی وجود داشت، اما الان به کمک افرادی همچون فرید قاسمی، علی دهباشی، رحمانی، سلیمانی و ... این نشریات در یک بخش متمرکز شده‌اند. 

رئیس کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران همچنین بیان کرد: اجرای این طرح حدود ۴۳۰ میلیون هزینه داشت که توسط بینیاد مستضعفان اجرا شد. در حال حاضر یک پنجم نشریات موجود در این بخش صحافی نشده هستند که برای صحافی آنها نیاز به مبلغی حدود ۱۰۰ میلیون داریم. این درحالی است که این نشریات دارای ارزش زیادی هستند و نیاز به مراقبت دارند.

او با اشاره به مشکلات جابه‌جایی روزنامه‌های قدیمی و اسکن نشریات، یادآور شد: بخشی از روزنامه در طبقات بالایی است که ما نمی‌توانیم آنها را جابه‌جا کنیم، چراکه با یک تکان فرومی‌ریزند و باید حتما اسکن شوند؛ اگر نه تا ۲۰ یا ۳۰ سال دیگر اصلا قابل استفاده نیستند.  

در این مراسم همچنین از کتاب «روزنامه‌ها و مجله‌های کمیاب دانشگاه تهران» به قلم سید فرید قاسمی رونمایی شد. 

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: نشریات قدیمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۴۶۳۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در نمایشگاه تشریح شد

برنامه‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در نمایشگاه کتاب تهران با حضور محمدرضا هراتی معاون توسعه این نهاد تشریح شد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم،‌ نشست خبری تشریح برنامه‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران عصر امروز سه‌شنبه 18 اردیبهشت ماه با حضور محمدرضا هراتی معاون توسعه کتابخانه‌ها و ترویج کتابخوانی در کتابخانه آینده پارک دانشجو برگزار شد.

هراتی در این نشست در سخنانی با اشاره به حضور نهاد کتابخانه‌های عمومی  در نمایشگاه کتاب تهران گفت: نمایشگاه کتاب تهران فضایی برای جمع شدن اهالی کتاب است، موقعیت غرفه نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در این دوره با تغییراتی مواجه شده است،  چون استقبال ناشران در این دوره بیشتر بوده و ناشرانی که سال گذشته در نمایشگاه حضور نداشتند‌، امسال  حاضر شده‌اند. ما  به نفع این ناشران تغییر را پذیرفتیم. بنابراین غرفه نهاد کتابخانه‌های عمومی امسال در راهرو شماره 14 پس از محراب مصلی در میان شبستان قرار دارد و علاقه‌مندان با توجه به برنامه‌های در نظر گرفته شده می‌توانند به غرفه مراجعه کنند.

وی ادامه داد: غرفه به لحاظ بصری به مانند سال گذشته از طرح کتابخانه نوستالژیک بهره‌مند است،‌  ما بودجه خاصی برای طراحی غرفه نداریم و هزینه‌کردهای حضور باید هدفمند باشد.

هراتی به پویش «کتاب دستت چیه؟» اشاره کرد و گفت: این طرح با مشارکت مردم آغاز شد و بیش از 30 هزار فیلم تاکنون به دست ما رسیده است که اغلب توسط مخاطبان کودک و نوجوان و جوانان تهیه شده است،‌ اختتامیه این پویش را ما در نمایشگاه کتاب تهران برگزار خواهیم کرد.این پویش نشان داد که نوجوانان چقدر می‌توانند توانمند باشند و کتاب معرفی کنند، پس از آن پویش دیگری با عنوان «بگو بخونم» آغاز می‌شود. این پویش‌ها در راستای این سیاست است که در کتاب اینکه خواندن گام اول است‌، اما محتوای خوب خواندن هم برای ما دغدغه و مساله است.

برنامه‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی در هفته کتاب تشریح شد

وی با اشاره به برگزاری محافل ادبی در طول سال توسط نهاد کتابخانه‌‌های عمومی کشور گفت: محافل ادبی در میان مجموعه فعالیت‌های ما به مانند نگین است، دبیری این نشستها بر عهده «نغمه مستشارنظامی» از شاعران خوب کشورمان است،  موضوعات محافل ادبی نهاد در نمایشگاه کتاب تهران را نیز حول محورها و موضوعاتی چون فلسطین و غزه، مدافعان حرم، وعده صادق و ... قرار دادیم. رونمایی از کتاب، شعرخوانی و ... از دیگر برنامه‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور است.

معاون توسعه کتابخانه‌ها و ترویج کتابخوانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور از برگزاری «گعده امین» در غرفه نهاد کتابخانه‌ها در نمایشگاه کتاب تهران خبر داد و گفت: ما برای پرداخت بهتر و دیده شدن بیشتر مستند غیررسمی 6 در سلسه جلساتی تحت عنوان گعده امین درباره این مستند صحبت خواهیم کرد.بنابراین چهار نشست را طراحی کردیم و در خدمت شخصیت‌های داخل مستند خواهیم بود، روز اول با حضور محسن مومنی شریف برگزار خواهد شد.

وی از توزیع شماره 18 نشریه هد هد سفید در نمایشگاه خبر داد و گفت:‌یکی از کتابخانه‌های سیار نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در فضای باز نمایشگاه کتاب تهران مستقر خواهد بود و به ارائه خدمات می‌پردازد.

برگزاری‌ پویش‌ها و مسابقات کتابخوانی در نمایشگاه کتاب تهران،‌ رونمایی از کتاب‌های مختلف‌،‌ نقد و بررسی کتاب‌های مختلف،‌ برگزاری نشست با کارتونیست‌های کتاب،‌  بازمعرفی 10 کتاب کودک تقدیر شده در بخش بین الملل از جمله سایر برنامه‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در نمایشگاه کتاب تهران است.

 انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برنامه‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در نمایشگاه تشریح شد
  • برگزیدگان سیزدهمین جشنواره نشریات دانشجویی اعلام شدند
  • ۲۸ پروژه نیمه‌کاره حوزه کتابخانه‌های عمومی در مازندران
  • جنجال علیه اخذ مالیات از دلالان دانه‌درشت آن هم با پول بیت‌المال
  • قدیمی ترین متن مبارزاتی امام خمینی و انتشار دست‌نوشته‌ رهبری در دفتر کتابخانه وزیری برای نخستین بار + عکس
  • دانشجویان نشان دادند که نسبت به آنچه در جهان می گذرد، بی‌تفاوت نیستند
  • نشریات دانشجویی روایت‌گر جنبش‌های دانشجویی در حمایت از غزه باشند
  • حرکت تانک‌وار شهرداری زاکانی علیه پارک‌های قدیمی تهران؛ باز کردن باب «درخت‌کشی» به چه قیمتی؟
  • باز کردن باب «درخت‌کشی» به چه قیمتی | حرکت تانک‌وار شهرداری زاکانی علیه پارک‌های قدیمی تهران!
  • آغاز به کار جشنواره رسانه و نشریات دانشجویی تیتر ۱۳