Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «نماینده»
2024-05-07@10:47:17 GMT

تا وقتی سازمان سنجش منحل نشود مشکل کنکور پابرجاست

تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۱۱۹۲۰

تا وقتی سازمان سنجش منحل نشود مشکل کنکور پابرجاست

به گزارش «نماینده»، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در آیین معارفه رئیس جدید کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران که پیش از ظهر امروز دوشنبه ۲۹ آبان برگزار شد، اظهار داشت: برای من افتخاری است که امروز در اینجا حضور پیدا کردم شاهد برگزاری مراسم معارفه دکتر جعفریان به عنوان ریاست جدی کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران باشم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: آقای جعفریان فرد پرکار و پرتلاشی است که ذهن خلاقی دارند و من به آقای نیلی به خاطر این انتخاب درست تبریک می‌گویم و امیدوارم دکتر جعفریان بتواند در جهت ارتقا سطح کیفی کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران حرکت کند. البته سرعت ایشان در کارهای علمی زیاد است و اگر به ایشان میدان داده شود می‌تواند تغییرات خوبی در این مجموعه ایجاد کند چرا که در خور دانشگاه تهران است که تغییرات متناسب با شرایط امروز داشته باشد. مخصوصا دیجیتالی کردن کتاب‌ها با توجه به اینکه دانشگاه تهران یکی از ارکان علمی کشور است می‌تواند قابل توجه و پراهمیت باشد.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به عملکرد حجت الاسلام جعفریان در سمت قبلی اش در کتابخانه مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: البته آقای جعفریان در مجلس خیلی از کتابهای خطی را در سایت‌ها گذاشتند که در ابتدا به این کار ایشان خرده هایی گرفته شد، ولی بعدا ارزشهای این کار مشخص شد و من امیدوارم با انتخاب آقای جعفریان به عنوان رئیس کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران دسترسی به کتابهای علمی اوضاع بهتری پیدا کند.

لاریجانی با اشاره به مشکلاتی که در مسیر ارتباط میان صنعت و دانشگاه‌ها وجود دارد تصریح کرد: در این تردیدی نیست که ما استادان باتجربه و خوبی در دانشگاه‌ها داریم و پهنه علمی کشور نیز بیش از حد از نظر آموزشی گسترش پیدا کرده است. اما باید به دنبال چرایی این موضوع باشیم که چرا سیستم دیوانی کشور اتصالی به بخش‌های پژوهشی دانشگاه‌ها ندارد.

وی افزود البته این قصه امروز نیست و از ۳۰ سال گذشته مطرح بوده است که چگونه می‌شود پژوهش‌های دانشگاهی را با نیازهای روز کشور همراه کرد.

رئیس مجلس گفت: مشکل اصلی پول نفت و نظام بودجه ریزی کشور است ما در نظام اداره کشور پول را به عنوان بودجه به صنعت و دانشگاه اختصاص می‌دهیم و پس از آن این نهادها را رها می‌کنیم تا به زندگی خود ادامه دهند و در این شرایط نه دستگاه‌های اجرایی به پژوهش‌های علمی احساس نیاز می‌کنند تا به دانشگاه‌ها مراجعه کنند و متقابلا نه دانشگاه‌ها از نظر مالی احتیاجی به پشتیبانی بخش‌های صنعتی دارند. چرا که پول آن‌ها از ردیف‌های بودجه‌ای داده شده است.

لاریجانی با بیان اینکه در این سال‌ها روشهایی، چون احداث دفتر ارتباط با صنعت و دانشگاه در راستای حل این مشکل اندیشیده شده، ولی نتیجه محسوسی نداشته است.

وی خاطرنشان کرد: راه حل دیگری که در این سال‌ها اتخاذ شده افزایش بودجه پژوهشی دانشگاه‌ها بوده‌است که این موضوع نیز نتوانسته کمک قابل توجهی به ارتباط میان صنعت و دانشگاه کند و تن‌ها سرعت پژوهش‌ها در دانشگاه را بالا برده است.

رئیس مجلس گفت: هم اکنون نظامی که محور پژوهش‌های ما هست پژوهش روی لبه علم است که البته دولت باید در این بخش سرمایه گذاری کند. اما حجم زیادی از پژوهش‌ها است که می‌تواند نیاز امروز کشور را برطرف کند و ما در سالهای اخیر جلسات زیادی گذاشته‌ایم تا به کمک پژوهش‌های دانشگاهی بیاییم. ولی تا مشکلات اتصال میان پژوهش و صنعت برطرف نشود اتفاق خاصی نیفتاده و تن‌ها روند پیشرفت پژوهش‌ها را سرعت می‌بخشیم.

لاریجانی با بیان اینکه ما امسال می‌توانیم در دولت و مجلس این کار را سامان دهیم که ارتباط دانشگاه و صنعت برقرار شود اظهار داشت: ما می‌توانیم به بخش صنعت بگوییم که اگر بودجه‌ای را برای پیشرفت پروژه‌های دانشگاهی کاربردی اختصاص دهند این بودجه را به عنوان مالیات آن‌ها تلقی کنیم.

وی با مورد خطاب قرار دادن مسئولین دانشگاهی حاضر در جلسه گفت: شما در دانشگاه باید زیر بار این موضوع بروید که بودجه خود را از راه پژوهشهای دانشگاهی تأمین کنید که این موضوع خود عاملی برای توجه دانشگاه به پژوهشهای کاربردی می‌شود؛ بنابراین نیازی نیست که پژوهشهای دانشگاهی الزاما روی لبه علم باشد.

رئیس مجلس ادامه داد: شما باید به جایی برسید که ببینید اگر در پژوهش‌ها به مسئله کاربردی بودن آن‌ها توجه نکنید نمی‌توانید بودجه خود را تأمین کنید و در بخش صنعت هم باید امتیازات و مشوق‌هایی برای سرمایه گذاری بخش‌های صنعتی خصوصی به منظور سرمایه گذاری در پروژه‌های دانشگاهی اختصاص یابد که آقای دکتر نهاوندیان هم موافق هستند که این ایده را پیگیری کنند، اما نه به شکل دستوری و تا زمانی که دو طرف احساس نیاز نکنند چرخه ارتباط صنعت و دانشگاه لنگ خواهد ماند.

لاریجانی با انتقاد از روند ورود دانش آموزان به دانشگاه از طریق کنکور گفت: دانشگاه‌ها باید خود بتوانند شخصیت‌های برتر علمی را انتخاب کنند و این روند کنکور است که به دانشگاه‌ها آسیب می‌زند.

وی خاطرنشان کرد: البته زمانی ما در مجلس تصویب کردیم که کنکور برداشته شود منتها سازوکار آن در وزارتخانه‌ها سامان پیدا نکرد. اما شاید اگر آقای نهاوندیان بانی شوند و سازمان سنجش را منحل کنند، مشکل حل شود چرا که تا آن‌ها هستند مشکل حل نخواهد شد.

منبع: نماینده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت namayande.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «نماینده» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۱۱۹۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست: رهاسازی چاه‌های نفت آب و خاک خوزستان را آلوده می‌کند

علی سلاجقه رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست ضمن اشاره به اخباری مبنی بر آلودگی نفتی خاک خوزستان گفت: قانون خاک آماده و مصوبه‌هایش نیز ابلاغ شده و در حال پیگیری آن هستیم و در این باره بارها با وزیر نفت در خصوص چاه‌هایی که احداث می‌شود گفت‌وگو کرده‌ایم.

وی افزود: از بالا که به خاک خوزستان نگاه می‌کنید چاه‌های نفت رها شده مشخص هستند که ما از وزارت نفت خواسته‌ایم این‌ها را ساماندهی کنند چون همین رهاسازی چاه‌های نفت بسیاری از منابع آبی و خاکی ما را دچار مشکل می‌کند.

سلاجقه ادامه داد: مشکلاتی نیز در زمینه خطوط انتقال میعانات در خلیج فارس و دریای عمان داریم یکی دو بار نشتی‌های صورت گرفته که البته تیم‌ها وارد عمل شده و سریعاً موضوع حل شده است و در آنجا نیز از ظرفیت وزارت نفت و ظرفیت‌های بین‌المللی برای تعویض لوله‌های انتقال میعانات استفاده می‌کنیم تا مشکل نشت هز لوله‌ها و کشتی‌ها رفع شود.

منبع: خبرگزاری برنا

دیگر خبرها

  • خون رنگین زرگر‌ها در نظام مالیاتی ایران/ یک کارمند بیشتر از طلا فروش مالیات می‌دهد!
  • تلاش دانشگاه آزاد برای تبدیل‌شدن به مرکز مهارتی
  • تلاش برای راه‌اندازی دانشگاه‌های وقفی در کشور
  • اعلام نتایج آزمون ارشد در اواخر خرداد
  • سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران نقشی بزرگی در گسترش و رشد علمی ایران ایفا کرده است
  • رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست: رهاسازی چاه‌های نفت آب و خاک خوزستان را آلوده می‌کند
  • ریشه پیوند دانشگاه با صنعت و جامعه در نمایش علم توسط دانشگاه است
  • سخنگوی شورای نگهبان: رد صلاحیت حسن روحانی دلایل متعدد دارد / ایرادات به لایحه حجاب پابرجاست
  • منظور: رشد ۳۸۰ درصدی اعتبارات رفاه و تامین اجتماعی
  • طحان نظیف: ایرادات شورای نگهبان به لایحه حجاب پابرجاست (فیلم)